El Concert d’Any Nou anirà a càrrec de l’Orquestra de Cambra Terrassa 48
El pròxim 1 de gener, la Regidoria de Cultura organitza per tercer any consecutiu el Concert d'Any Nou. Enguany anirà a càrrec de l'Orquestra de Cambra Terrassa 48 i es celebrarà el dia 1 de gener a les 7 de la tarda el Centre Cultural Costa i Font i l'entrada serà gratuïta.
L'Orquestra de Cambra Terrassa 48 és una formació estable especialitzada en el repertori escrit per a cordes. Fundada en la seva forma i filosofia actuals l'any 2000, el conjunt ha donat un gran impuls i difusió a la música per a formació d'orquestra de cordes amb uns programes que combinen una gran investigació i proximitat.
L'OCT48 ha realitzat concerts per tota la geografia catalana i per l'estat espanyol, ha col·laborat en importants produccions simfonicocorals i ha fet enregistraments pels segells Ars Harmònica, Ma de Guido, la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió i pel Centre Robert Gerhard. Destaquen també col·laboracions amb directors com Laszlo Heltay, Josep Vila, Mireia Barrera, Xavier Puig, Michael Thomas, Barry Sargent, Gonçal Comellas o Pep Prats, solistes com Mireia Pintó, Gerard Claret, Jordi Domènech, Daniel Ligorio, Vladislav Bronevetzky, Maria Hinojosa, Ashan Pillai, Alba Ventura, JoaquiÌn Palomares, Isabel Monar, Ara Malikian, Claudi Arimany, Darko Brlek o Kai Gleusteen i agrupacions com la Coral Cantiga, Coral Sant Jordi, el Cor Enric Granados de Lleida, el Cor de Cambra de l'Orfeó Català i Kimbala Percussions, entre d'altres.
En la seva recerca de literatura per a orquestra de cordes, l'OCT48 ha realitzat primeres audicions a Catalunya de nombroses obres per a aquesta formació i també a nivell europeu, destacant- ne l'estrena continental de The Passion of Mary de Howard Blake amb el mateix compositor a la direcció, així com estrenes d'obres d'autors catalans com A. Guinovart, M. Caselles, J. Cornudella, T. Peire, A. Puig, F. Cruixent, J. LL. Guzman, C. Cases... i primers enregistraments d'obres de R. Lamote de Grignon, Joan Manén i Manuel Oltra, impulsant així la seva voluntat de difusió, recerca i globalització del fet musical i també a nivell de país.
L'OCT48 ha explorat nous camins musicals i escènics amb la creació d'espectacles multidisciplinaris de producció pròpia com "Carmen, de Shchedrin", "Giovanni S.E." i "Gudbranstal, les històries de Peer Gynt", la co-producció juntament amb el Festival de Pasqua de Cervera de “Remena Nena” amb Arnau Tordera i Jordi Domènech, col·laboracions amb cantants com Pep Sala, en l'espectacle "Una nit amb orquestra" i Sisa, amb qui estrenen "Arriba una cançó", i amb formacions jazzístiques com el Manel Camp Trio i Carles Cases amb qui estrenen l'obra “Araguaia” amb textos de Pere Casaldàliga.
Amb la voluntat d'incentivar el coneixement i la il·lusió per la música clàssica entre els més petits l'OCT48 ha dut a terme nombroses iniciatives pedagògiques. Destaquen la seva tasca directe en el projecte “assaig obert” i els espectacles infantils "Telemann i la història d'en Quixot", "El botó de Haendel", "Popoff, un compositor despistat", i "Els quadres de Hartmann", els quals han estat programats per sales d'arreu de Catalunya.
Atesa la gran acceptació general i el beneplàcit de la crítica vers els seus programes basats en la investigació i difusió de la música escrita per a cordes a nivell global, l'OCT48 ha programat ininterrompudament des de l'any 2000 la seva temporada de concerts a la ciutat de Terrassa, i des de la temporada 2004-05 és orquestra resident al nou Auditori Municipal de Terrassa, on actualment ofereix el seu cicle estable de concerts.