Dijous el Club de Lectura de la Biblioteca estarà dedicat a 'Laura a la ciutat dels sants'

La novel·la de Miquel Llor, Laura a la ciutat dels sants, és el llibre que durant el mes de febrer han llegit els membres del Club de Lectura de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell.
Divendres, 26/02/2016

Per aquest motiu, aquest dijous a partir de 2/4 de 8 del vespre, els membres del Club de Lectura es reuniran en la trobada que fan a final de cada mes per comentar i debatre la darrera lectura proposada. En aquesta ocasió es comptarà amb Carme Rubio, professora de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, que dirigirà el Club de Lectura. Laura a la ciutat dels sants és una novel·la escrita l'any 1931 per l'escriptor català Miquel Llor. Es tracta d'una novel·la molt arrelada al realisme i al modernisme. Ambientada a Vic, narra el viatge iniciàtic de Laura i el seu desenvolupament com a persona. La imatge negativa del món rural i catòlic va causar una forta polèmica que va fer que Llor compongués una segona part, El somriure dels sants (1947), en la qual es matisa aquest retrat pessimista.

 

 

Laura a la cituat dels sants és coneguda com La Madame Bovary catalana. La història d'una dona atractiva i inexperta que pensa realitzar-se a través del matrimoni amb un hereu ric d'una ciutat de comarques, Comarquinal. Aviat es va adonar de la hipocresia que s'amaga darrere d'una societat benpensant i beata, que només es mou per interessos econòmics i que amaga les baixes passions darrere de màscares. Amb molts punts en comú amb Madame Bovary, Laura es diferencia de l'heroïna francesa pel gest final de rebel·lia. En editar-se l'obra, l'escàndol va ser immediat, no solament per la solució al conflicte, sinó perquè la descripció de Comarquinal es va identificar amb una ciutat catalana prou coneguda, i alguns dels seus habitants més influents s'hi van sentir directament al·ludits.