Divendres, última sessió de la 19a edició del cicle de projeccions 'Taradellencs pel món'

Joan Roqué i M. Teresa Simó, Lorena Pérez i Joan Carles Abella seran els protagonistes del cicle Taradellencs del món, els divendres 15, 22 i 29 del mes d'octubre. 

Divendres, 29/10/2021

La Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell ha preparat per aquest mes d'octubre una nova edició del cicle de projeccions Taradellencs pel món que des de l'any 2003 s'organitza per difondre el fons de Senderisme, excursionisme i viatge de la Biblioteca i alhora donar l'oportunitat als viatgers taradellencs de compartir la seva experiència viatgera. Com a l'edició passada i per motiu d'aforament, les projeccions es faran a la Sala Gran del Centre Cultural a partir de 2/4 de 8 del vespre.

Enguany es parlarà de Geòrgia, en una projecció que s'havia de fer l'any passat i que es va haver d'anul·lar per la Covid-19; de la Patagònia i les cascacades de l'Iguazú i finalment d'un viatge amb vaixell oceanogràfic de Vigo a Canàries.

Georgia

 

Geòrgia: el gran Caucas | Joan Roqué i Teresa Simó | 15 d'octubre

Aquesta projecció té com objectiu poder explicar amb imatges la nostra agradable experiència en recorre un país diferent al nostre en molts aspectes. Un país d'impressionants paisatges i muntanyes imponents, amb llacs, glaceres i boscos espectaculars.

 

Taradellencs pel mónn 2021. Argentina

Patagònia i les Cascades de l'Iguazú | Lorena Pérez | 22 d'octubre

Argentina un país per viure'l en estat pur pels seus colors, paisatges i cultura, un país i un destí únics amb una natura desbordant, una fauna i una vegetació en harmonia, llacs, muntanyes  i cascades que et fan sentir petit davant el món.

 

Taradellencs pel món 2021. De Vigo a

De Vigo a Canàries en vaixell oceanogràfic | Joan Carles Abella  | 29 d'octubre

El projecte iAtlantis és programa multidisciplinar de recerca per avalauar l'estat de salut de l'oceà Atlàntic. Uns dels seus propòsits són les expedicions en aquest oceà. L'expedició de 2021 es va anomenar iMirabilis2, en relació a una planta longeva i de creixement molt lent que viu al desert de Namíbia. La campanya es va realitzar amb el vaixell oceanogràfic "Sarmiento de Gamboa" del CSIC, des del 22 al 30 de juliol i des de Vigo fins a Gran Canària en una primera etapa. L'equip de 24 científics aglutinava geòlegs, microbiòlegs, biòlegs marins i ornitòlegs, con en el nostre cas, centrats en els ocells oceànics, els que viuen a alta mar. La segona etapa, del 31 de juliol al 28 d'agost, des de Gran Canària a Cap Verd, on es va dur a terme la campanya principal d'estudi, molt més centrada en les profunditats oceàniques. 

 

Cartell taradellencs pel món 2021