Uriel Fortuny guanya la travessa dels Oscars 2024

Diumenge, 10/03/2024

Uriel Fortuny Rovira de Vilafranca del Penedès és el guanyador de la 20a Travessa dels Oscars que organitza la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell amb motiu de la gala dels Oscars, celebrada a Los Angeles a principis de març. 

Enguany i per celebrar la 20a edició d'aquesta iniciativa, la travessa es va obrir en format on-line, i es va mantenir també el format presencial. En total hi van participar una quarantena de persones dels quals Uriel Fortuny va endevinar totes les respostes, que enguany eren 12.  Millor pel·lícula (Oppenheimer); Millor director (Christopher Nolan - Oppenheimer); Millor actriu protagonista (Emma Stone - Pobres Criatures); Millor actor protagonista (Cillian Murphy - Oppenheimer); Millor actriu de repartiment (da'Vine Joy Randolph - Los que se quedan); Millor actor de repartiment (Robert Downey Jr. - Oppenheimer); Millor pel·lícula internacional (Regne Unit - La zona de interés); Millor pel·lícula d'animació (El chicho y la garza); Millor disseny de vestuari (Pobres criatures); Millor maquillatge i perruqueria (Pobres criatures); Millor banda sonora (Oppenheimer - Christopher Nolan) i Millor pel·lícula Documental (20 días en Marúpol -Mstyslav Chernov). 

Per darrera seu van quedar tres taradellencs: Manel Cunill, Francesc Orra i Maria Teresa Serrallonga amb un total de 9 respostes correctes. 

Com a premi ha guanyat unes entrades pel Cicle Gaudí de Taradell gentilesa de la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Taradell un lot de llibres gentilesa de la Biblioteca. 

Uriel guanyador travessa Oscars 2024