Dispensació responsable d'alcohol a les festes major
Membres integrants d'entitats juvenils de Tona i Taradell van participar d'un curs de formació sobre la dispensació responsable d'alcohol amb l'objectiu d'evitar el consum excessiu a les barres que organitzen en activitats d'estiu i festes majors.
Aquesta formació, reconeguda pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, es va realitzar el passat dimecres 9 de juliol a Tona.
I s'emmarca en el Pla de Joventut 2012-2015, concretament en el programa “A cegues no Mola ”, centrat a treballar per la prevenció i reducció de riscos en els espais d'oci nocturn.
El formador, Anton Uró, va explicar alguns dels indicadors que permeten avaluar l'efecte de l'alcohol en les persones, amb l'objectiu d'evitar vendre alcohol a qui presenti un risc de borratxera o coma etílic. També es van donar nocions de primers auxilis en cas de lipotímia, cop de calor o coma etílic.
Una forma d'evitar el consum excessiu d'alcohol és pactar amb els components de les barres algunes condicions prèvies: la quantitat d'alcohol que es pot vendre, la prohibició de fer ofertes amb les begudes alcohòliques, la prohibició de convidar ningú quan es tracta d'aquestes begudes, no servir aperitius salats que puguin produir set (es poden servir pinxos de fruita, crispetes dolces, llaminadures, etc.), regalar ampolles d'aigua, ampliar l'oferta de begudes sense alcohol, a més dels refrescos tradicionals, com llaunes de te, refrescos amb sals minerals, còctels sense alcohol, etc