L'ascens de la UD Taradell a Primera Regional de l'any 1973

El 27 de maig de 1973 va ser un dia històric per Taradell i pel seu futbol. El primer equip de la UD Taradell aconseguia per primera vegada en la seva història l'ascens a Primera Regional. En el darrer partit necessitava guanyar el Ripoll a domicili i un gran nombre d'aficionats es van desplaçar a la capital ripollesa per donar suport a l'equip.

Els blanc-i-blaus, entrenats per Joan Roma, van guanyar per 1 a 3 i després de celebrar el títol de campions al camp, van ser rebuts a Taradell per un gran nombre de seguidors. Joan Reig va enregistrar algunes imatges d'aquell partit que el 15 d'octubre de 2020 es van recuperar per la Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic. També s'hi poden veure les fitxes dels jugadors d'aquella plantilla cedides per la UD Taradell i fotografies de la celabració cedides per la famíla Barfull Vila. 

La plantilla estava formada pels taradellencs Josep Font, Ramon Barfull, Josep Molist, Jaume Molist, Josep Rovira, Joan Solà, Pere Solà, Àngel Pla, Josep Vila, Antoni Rovira, Josep Ramírez, Antoni Llusà, Josep Martínez, Alfons Morcillo i Antoni Morató i Josep Francàs, de Tona, i Manel Bastias, de Viladrau. L'entrenador era Joan Roma i el president Ferran Giné.