Emotiu i sentit homenatge a Jaume Freixas

Dissabte, 30/05/2015

La UD Taradell va celebrar aquest divendres al vespre el final de temporada i ho va fer d'una forma molt emotiva: amb un homenatge a Jaume Freixas, 'en Farines', una persona que ha estat vinculada al club taradellenc en els darrers 50 anys. Va arribar el 1965 al primer equip de la UD Taradell. Venia de la Cabra, on hi va jugar de Juvenil. L'any 1978 va obtenir el títol d'entrenador de la Federació Catalana de Futbol i fins el 2005 va entrenar diversos equips del club passant per les seves mans diverses generacions de futbolistes. Des del 2005 fins a l'actualitat ha ocupat la figura del futbol base del club.

Des del club se li va preparar un reportatge audiovisual amb entrevistes amb exjugadors de l'entitat que l'havien tingut com a entrenador o amb qui havien compartit vestuari. Ferran Vilaró, Joan Solà, Josep Valverde 'Karra', Ito Mercader, Josep Maria Freixas, Dani Prat, Josep Antoni Parres, Jaume Vilamitjana, Francesc Pladevall, Josep Clusellas, Heribert Torres, Jordi Peipoch, Joan Brussosa, Joan Morcillo, Jordi Morató, Núria Canó, Arantxa Serra, Laia Miralpeix o Lluís Codina van ser alguns dels jugadors/es que en aquest vídeo van parlar de la figura d'en Jaume Freixas, tant de la seva vessant futbolística com la més humà. També en van parlar la seva família, la Rosa, la seva dona, en Jordi i l'Albert, els seus fills, i l'Oriol, la Lioba i l'Arnau, els seus néts. Fins i tot el mateix protagonista va parlar en aquest emotiu vídeo on va reconèixer que el camp de futbol i el Taradell "havien estat la seva segona casa".

Després del vídeo, Freixas, acompanyat de les autoritats municipals i dels membres de la  junta sortint i l'entrant, van descobrir una placa que posa: "No som un gran club però entre tots podem ser un gran club", una de les frases més conegudes dels darrers anys que havia sortit de la boca de Freixas. Emocionat i pràcticament sense paraules, Freixas va destacar que " la veritat és que els jugadors han dit que s'ho havien passat bé però el que s'ho ha passat més bé he estat jo, he tingut moments molt grans i encara els tinc". Va afegir que "s'ho mereix molta gent que em va ajudar, el que puc dir és que no n'he sabut mai de jugar a futbol i he disfrutat més jo que tota la gent que he entrenat, he estat molt feliç, la família m'ha acompanyat i he estat en un club que ja és un gran club". L'alcalde, Lluís Verdaguer, va destacar la figura de Freixas i li va dir que "has fet tots els papers de l'auca, has tingut moltes generacions i de tot tipus a les teves mans i els havies pogut controlar, i amb alguns segur que no va ser gens fàcil". Va afegir que "quan veia les imatges tenia la sensació que estava escoltant una colla d'alumnes que parlaven del seu gran mestre".

Abans de l'acte es va fer el traspàs de juntes. Toni Atència en nom de la junta sortint va assenyalar que "tanquem una porta que vam obrir fa cinc anys, hem intentat fer-ho bé, a vegades ens n'hem sortit, a vegades, no". També va tenir records per en Jordi Trilla, "una persona molt important per nosaltres", i va agrair a totes les persones que "ens han acompanyat i col·laborat" així com a les parelles i fills pel temps que ens han cedit en la seva vida familiar". Finalment va desitjar molta sort a les persones que formaran part de la nova junta. En aquest sentit, Albert Pujol, nou president de la UD Taradell, en el seu primer parlament oficial va dir que "comencem, no ho hem fet mai, us demanem disculpes anticipades i estem oberts a millorar i a parlar per si hi ha qualsevol queixa, perquè parlant la gent s'entén". Durant tota la tarda es van fer partits entre jugadors del club i tot seguit una botifarrada popular en un acte que va omplir el camp de la Roureda com en les grans ocasions.

Fotos i/o vídeos relacionats

Homenatge-a-Jaume-Freixas-1.jpgHomenatge-a-Jaume-Freixas-2.jpgHomenatge-a-Jaume-Freixas-3.jpgHomenatge-a-Jaume-Freixas-4.jpgHomenatge-a-Jaume-Freixas-5.jpgHomenatge-a-Jaume-Freixas-6.jpgHomenatge-a-Jaume-Freixas-7.jpgHomenatge-a-Jaume-Freixas-8.jpgVÍDEO. Homenatge a Jaume Freixas, pels 50 anys a la UD TaradellHomenatge-a-Jaume-Freixas-10.jpgHomenatge-a-Jaume-Freixas-11.jpgHomenatge-a-Jaume-Freixas-12.jpgHomenatge-a-Jaume-Freixas-13.jpgHomenatge-a-Jaume-Freixas-14.jpgHomenatge-a-Jaume-Freixas-15.jpgHomenatge-a-Jaume-Freixas-16.jpgHomenatge-a-Jaume-Freixas-17.jpgHomenatge-a-Jaume-Freixas-18.jpgHomenatge-a-Jaume-Freixas-19.jpgHomenatge-a-Jaume-Freixas-20.jpgHomenatge-a-Jaume-Freixas-21.jpgHomenatge-a-Jaume-Freixas-22.jpgEmotiu i sentit homenatge a Jaume FreixasHomenatge-a-Jaume-Freixas-24.jpgHomenatge-a-Jaume-Freixas-25.jpg