Resposta massiva a la jornada de Taradell pel Sí

Dilluns, 25/09/2017

Taradell va viure dissabte una jornada festiva i massiva a favor del referèndum de l'1 d'octubre. Una vintena d'entitats es van plantar durant tot el matí a la plaça de l'Església amb tallers, informació i marxandatge a favor d'una Catalunya independent. L'Esbart, els Tonis, Toca-sons, Canya que no és Conya, el Grup de Recerca Local o els geganters són algunes de les entitats que no van faltar a la cita, organitzada per la taula Taradell pel Sí.

Tots els protagonistes van passar pel programa especial que Ràdio Taradell hi va fer en directe. Les entitats van exposar les seves racons per votar Sí diumenge que ve. A més, es van fer xerrades i debats. Les psicòlogues Carina Escolà i Emília Bosch ens van explicar com combatre la por que hi pugui haver davant la repressió de l'Estat. La seva recepta és combatre-la col·lectivament, tal com està passant. També vam parlar amb Àngels Pujol, de Dones pel Sí de l'ANC, i Maria Godayol, presidenta de Som Dones i coordinadora de l'ANC Taradell. Elles dues ens van parlar de la importància de les dones en processos com el d'ara.

També hi va haver temps per taules polítiques amb l'alcalde Lluís Verdaguer i els regidors Salvador Clot i Jacint Casadevall; amb Toni Reig (PDECat), Anna Mercader (CUP), Lluís Pujadas (ERC) i Lleïr Pladevall (JERC), i amb Sergi Miquel, diputat del PDECat al Congrés; Bernat Picornell, senador d'Esquerra, i Joan Coma, regidor de Capgirem Vic. Aquesta última taula va ser de les més seguides pel públic. Els tres van coincidir que ens espera una setmana "difícil" i davant d'això van demanar "molta calma" i no caure en les "provocacions" de l'Estat. Coma, fins i tot, va fer broma que ara els més desobedients (la CUP) fa crides a la calma, mentre que els més calmats fan crides a la desobediència, en referència al PDECat. El debat va acabar amb crits d'"independència".

A la tarda, les activitats van seguir amb una cercavila i la cloenda es va fer als Jardins de Can Costa.

Aquí pots veure una galeria de fotos completa de les activitats del matí. I, aquí, galeria de les activitats de la tarda-vespre.