Dolça vetllada entre xocolates i vi

Dissabte, 28/09/2013

Una vintena de persones van assistir al maridatge de vi i xocolata que es va fer el passat dijous al Mas Gasala de Taradell. Els 200 euros recollits de les inscripcions es van donar a Càritas de Taradell.

El Xocolater de Taradell, Raül Cegarra, i Carles Datzira, de Caves Mont-Ferran, van ser els conductors de l'acte amb explicacions dels seus productes durant el tast: primer de tot amb una xocolata Mexique amb un 66% de cacau (amb un toc de regalèssia i tabasco, lleugerament àcida fruit de la mescla dels dos tipus de cacau, el Criollo i el Forastero) i un Parful de pansa, un vi Marquès d'Alella.

DSC04985.jpgLa següent xocolata a ser Alto El Sol amb un 65% de cacau amb un percentatge suau de cacau, cultivat a les costes de Llima. Es caracteritza per un toc afruitat i una acidesa lleugerament més pronunciada, acompanyada d'un Santbru Portal del Montsant (D.O. Montsant). “Tanzanie” va ser la tercera proposta amb un 75% de cacau (el seu sabor intens desprèn tocs afruitats que es mesclen a la boca amb notes àcides) amb un vi Perfum de Viogner (Marquès d'Alella).

La xocolata creada pel mateix Xocolater de Taradell, Caligo, amb un 69% de cacau, va ser la quarta proposta (xocolata negra intensa i d'una agradable amargor que et deixa una prolongació a la boca; la presència de notes aromàtiques afruitades i llorals otorga el caràcter fort a aquesta xocolata, un lleuger toc a torrat que reforça l'originalitat del producte) i va estar acompanyada per un Cava Parxet. Tot seguit van arribar les postres amb un Curial (D.O. Moscati d'Asti) que posava un toc dolç a una esfera de xocolata acompanyada per maduixa, gerds i galeta que va ser banyada amb xocolata calenta.