El Grup de Recerca Local de Taradell, a les jornades de Cultura Viva
El Grup de Recerca Local de Taradell participarà, el proper dimecres, a la jornada La recerca etnològica a la Catalunya Central en el marc del programa Cultura Viva que es farà a les instal·lacions del Museu del Ter de Manlleu. Es tracta d'una iniciativa de l'Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial que té com a objectiu comunicar els resultats de les recerques científiques sobre temes etnològics que es fan a Catalunya. En aquest sentit, Eva Leucó i Laia Miralpeix exposaran el projecte Fent Memòria, del qual el Grup de Recerca Local de Taradell hi porta treballant des de l'any 2009. Durant la conferència es parlarà dels orígens del grup, del mètode de treball, dels treballs realitzats, dels resultats obtinguts, així com de les expectatives de futur.
La jornada començarà a 2/4 de 10 del matí amb la sessió de benvinguda per part de l'alcalde de Manlleu, Àlex Garrido. Tot seguit, s'exposaran les recerques de temàtiques etnològiques diverses realitzades a les comarques d'Osona, Lluçanès, Solsonès, Bages i Berguedà. Començaran Núria Sadurní i Irene Llop amb Malars, de molí fariner a colònia industrial. A ¼ d'11 del matí arribarà el torn de l'exposició del Grup de Recerca Local de Taradell. La seguiran Una història a la intempèrie: el llegat patrimonial de la fàbrica i colònia de Gallifa amb Marina Cirera, del Centre d'Estudis Voltreganès; Molins i moliners a la Valldora amb Esther Miralles, del Centre d'Estudis Lacetans; Inventari del Patrimoni Immaterial de Manresa amb Mercè Argemí i Helena Garcia; Quaderns de viatge: Memòria popular en super 8 mm. L'arada. Creativitat Social amb Bernat Marquilles i Marina Vilaseca, i Pous de glaç. Bages, Berguedà, Solsonès i Vallès Occidental amb Albert Fàbrega.
La jornada és gratuïta i està adreçada als investigadors, però també a totes les persones que poden tenir interès en la recerca etnològica de la Catalunya Central.