El Xocolater de Taradell presenta Llepadits en una vibrant vetllada
Aquest dijous al vespre es va fer la presentació oficial de Llepadits, la nova xocolata d'El Xocolater de Taradell. Es tracta d'un producte que compta amb un 66% de cacau i en el qual s'han fet servir dues varietats de cacau, una de mexicana i una altra de Santo Domingo, per a la seva elaboració. Per commemorar el naixement de l'escriptor Roald Dahl, Raül Cegarra s'ha inspirat amb l'obra Charlie i la fàbrica de xocolata i per a l'ocasió ha elaborat 5.000 rajoles de xocolata amb un tiquet daurat cadascuna a l'interior recordant la famosa història de Willi Wonka. Els tiquets, numerats, serviran per entrar en un sorteig per un viatge a París per a dues persones per passar una nit a la capital francesa i visitar la fàbrica i l'Acadèmia de Xocolata i gaudir d'un àpat en un restaurant parisenc de renom. El sorteig es farà el 30 d'abril
Precisament Wonka no va faltar a la presentació. El personatge, interpretat per l'actor taradellenc Jordi Font, va cloure l'acte amb una brillant actuació. L'acte, que es va fer a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font, que va quedar plena de gom a gom, també va tenir dosis de literatura. Per començar, quatre alumnes de l'escola Sant Genís i Santa Agnès de Taradell van ser els encarregats d'encetar l'acte. Toni Molina, Txell Alcubierre, Pau Montaña i Núria Calabria van llegir fragments de tres obres de Roald Dahl: Les bruixes, Agu Trot i Charlie i la fàbrica de xocolata. Tot seguit, va ser el torn de Lola Casas. L'escriptora va captivar el públic en una ponència on va parlar de com era Roald Dahl, després d'haver-lo conegut i d'haver-se cartejat durant quatre anys, i també de la seva obra, tant l'adreçada al públic infantil com a l'adult. Va posar exemples de les seves obres i de com, al llarg dels anys, “continuen agradant". Finalment va llegir el conte de La caputxeta vermella, adaptat per Dahl, que va captivar a petits i grans. Paco Gil, professor i director del Museu de Xocolata de Barcelona, va parlar i desmitificar alguns dels mites més coneguts de la xocolata i va donar consells de com ha de ser una xocolata per ser "bona".