Els germans Freixas guanyen la Lliga Nord d'Orientació

Dimecres, 21/11/2018

Dissabte es va fer la darrera cursa de la quarta edició de la Lliga Nord d'Orientació a Gurb, una competició que ha comptat amb 10 proves per les comarques gironines, Osona i el Berguedà amb victòria pels germans Freixas. Per la classificació puntuaven els 8 millors resultats. Enguany 476 corredors van participar en les quatre categories puntuables per a la lliga i més de 600 corredors s'hi van afegir en les categories de promoció no puntuables. Els germans Freixas aquest any han estat gunyadors a la cetegoria C1 (nivell tècnic i físic alt), però l'any passat també van ser els campions de la C2 (nivell tènici i físic mig). En ser campions de la C2 l'any passat, engunay es van passar a la categoria superior, la C1, la qual també han guanyat.

Josep Maria Freixas (CE Taradell) va ser el campió absolut en categoria masculina, un títol que es va decidir a la darrera cursa amb un duel frenètic entre el taradellenc i Jordi Ordeig. Tot i que Freixas van ser tercer a Gurb, es va imposar a Ordeig per 5min 48seg, sumant els punts necessaris per donar la volta a la classificació que fins la darrera jornada encapçalava l'atleta de la UE Vic. El tercer lloc també va ser pel CE Taradell mitjançant l'atleta de Prats de Lluçanès, Marc Ballabriga. En categoria femenina, domini absolut de Meri Freixas (CE Taradell) que ja havia aconseguit el campionat en la darrera cursa.