GALERIA DE FOTOS: Jornades de Patrimoni i el nou Pa de les Eres
El cap de setmana passat, Taradell va viure la primera edició de les Jornades de Patrimoni, centrades en el món del blat. Entre divendres i dissabte, es van fer nombroses activitats. Una de les més destacades va ser la presentació del pa de Taradell. Es tracta del Pa de les Eres, que han elaborat quatre dels forners del poble: Bellpuig, Mont-rodon, Sant Sebastià i Riera. És un pa que té el 50% de xeixa –que s'havia cultivat molt a Taradell i que aguanta les baixes temperatures, però que no és tan productiu– i el 50% de farina blanca. Cada forn, però, el farà a la seva manera i sortirà quatre cops a l'any: per Sant Antoni, Sant Isidre, les Jornades de Patrimoni i la festa major.
Moltes entitats culturals del poble van participar en la iniciativa. Una altra activitat que va generar expectació va ser la batuda a pota, a càrrec dels Tonis de Taradell. Molts van ser els que hi van participar, acompanyant els animals tot trepitjant el blat que s'havia d'anar separant de la palla a la plaça de les Eres. Es va veure tot el procés del batre.