La Biblioteca de Taradell uneix literatura i gastronomia en una vetallada

Dissabte, 17/09/2016
L'experiència de la gastronomia ens transporta als plaers del gust però si a tot això hi afegim la lectura de textos acompanyats de recursos culinaris el plaer és més gran.



I així ho van comprovar una trentena de persones a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font aquest divendres al vespre. Les pàgines de llibres de Roald Dahl van servir per fer volar la imaginació d'en Xevi Coma, del restaurant El Clàssic de Seva, i d'en Raül Cegarra, el Xocoltaer de Taradell. El resultat: un sopar literari gastronòmic en què va quedar clarament demostrat que literatura i gastronomia són un art, un art dual.

Una vetllada en què, entre plat i plat, es va fer la lectura de diferents passatges literaris de les obres de Dahl que van servir per maridar literatura i gastronomia. Obres com El Gran Amic Gegant, El león i el cocodrilo del llibre ¡Que asco de bichos!, Els Culdolla, El librero, L'oncle Oswald, Les Bruixes, Agu trot, Charlie i la fàbrica de xocolata o La caputxeta i Els tres porquets del llibre Versos perversos van ser alguns de les lectures que van realitzar Lola Casas i Enric Domingo. Fragments i obres completes dels llibres que va escriure Roald Dahl, de qui aquest any se celebra el seu centenari i que, gràcies a Casas i Domingo, els assistents van poder conèixer més sobre la seva obra i també sobre la seva vida.

Entre lectura i lectura arribaven els plats: sopa de tomàquet i guacamole batejada amb el nom de Verd cocodril; arròs negre amb tallarines de calamar anomenat L'hora màgica; niu de pasta katafia amb ou de guatlla, formatge i sobrassada, és a dir, Cares peludes; croquetes amb salsa picant o Embrutar-se les mans; crema de gambes batejat com a Afrodísiac; arròs de cap i pota, Llefiscós; roast beef amb salsa de gerds i rocafort Amor o dolçor, i pebrots del piquillo farcits de botifarra negra i bolets: Caputxeta vermella. Aquests van ser els vuit platillus que precedien a les postres: un gelat de Xixona i un pastís de xocolata amb una maduixa com a cirereta del pastís que posaven el colofó a una vetllada on el vi i la xocolata també van tenir les seves lectures. En definitiva, una combinació plaent i digerible i una experiència on va quedar demostrat que literatura i gastronomia poden caminar junts.