L'escriptor Antoni Pladevall serà el pregoner dels Tonis 2014

Dissabte, 02/11/2013

La Comissió dels Tonis de Taradell ja ha posat fil a l'agulla a l'edició del 2014, que durarà una setmana, entre el 10 i el 17 de gener. Segons us avança Ràdio Taradell, el pregó de la festa anirà a càrrec de l'escriptor Antoni Pladevall i Arumí. És una persona molt coneguda al poble. A banda de ser un reconegut escriptor, també és professor de català i doctor en filologia clàssica i de llatí i grec. La seva última obra és Tot és possible (2011), on recull la il·lusió dels catalans davant d'una consulta sobre la independència. Abans, havia publicat les premiades Terres de lloguer (2008) i La papallona negra (2007).

El pregó de Pladevall es farà el dissabte 11 de gener a Can Costa en un acte en què també es presentarà el tercer Toni d'Honor, un nom que els organitzadors sí que mantenen en secret. Com és tradició, aquell dia, també hi haurà el tradicional tast del porc i moltes activitats.

Com sempre, però, el dia principal de la festa, amb el passant dels Tres Tombs, serà el diumenge anterior a Sant Antoni. Aquest any, cau al dia 12 de gener quan els carrers del poble es tornaran a omplir de carruatges i, així, es donarà el tret de sortida al calendari dels Tonis a la comarca d'Osona. L'última proposta de la Festa dels Tonis del 2014 serà la missa en honor a Sant Antoni Abat el divendres 17.

Per tercer any consecutiu, els Tonis també han programat una trobada d'autocaravanes que començaran a arribar al poble el dia 10 a la tarda. Els últims dos anys, la festa ha estat un èxit i ha portat centenars de persones al poble.

hereus-2014.jpgHereu 2014


D'altra banda, coincidint amb els Tonis, es proclamarà també el nou hereu de Taradell, sortit d'una votació popular a partir de diverses urnes repartides pel poble. Aquest any, els candidats són Aman Cabanas, Ben Baucells, Carles Anglada, David Dachs, Joan Puig, Jordi Merino, Marc Sucarrats i Ramon Jordà.

Foto Pladevall: Adrià Costa / Osona.com