Albert Pujol guanya la Marató de Montserrat

Dilluns, 09/05/2016

El taradellenc Albert Pujol va guanyar la Marató de Montserrat que es va disputar diumenge a Collbató. Va ser una cursa vibrant, competida i emocionant fins a la línia de meta. Pujol va acabar primer després d'una lluita pràcticament cos a cos amb Pol Rodríguez, arribant al mateix temps.

Gairebé 300 corredors van participar a la sortida a la tercera edició de la Marató de Montserrat que tornava a obrir les Sky Series de les Skyrunner National Series, Spain, Andorra & Portugal, després d'un any d'absència. La Marató de Montserrat recorre pràcticament la totalitat del massís, acumulant un desnivell de 2.550 metres positius que amb pluja es converteix en una prova molt exigent pel seu terreny tècnic. La sortida va ser molt ràpida i Albert Pujol es va posar al capdavant des del començament de la cursa. Per darrere Ernest Ausiró i Pol Rodríguez intentaven no perdre'l de vista, però el ritme imposat per Pujol era inabastable. Ausiró va aconseguir desenganxar-se de Pol Rodríguez, però va pagat l'esforç i no va poder mantenir molta estona la segona posició. Rodríguez va situar segon i va poder contactar amb Pujol encara que sense aconseguir avançar-lo. En els últims quilòmetres Pujol marcava el ritme i van creuar junts la línia de meta tot i que la victòria va ser per a Pujol amb un temps de 4:01:29. Pol Rodríguez va entrar amb el mateix crono i un exhaust Ernest Ausiró tancava el podi amb 4:15:15.