Aquest divendres, arrenca el cicle 'Taradellencs pel món' a la Biblioteca
Islàndia, Sâo Miguel, Jordània i el Caixmir són les destinacions d'aquest any.
A Taradell, els divendres del mes d'octubre són sinònim de Taradellencs pel món. Aquest cicle de projeccions de la Biblioteca, que té com a objectiu difondre el fons de senderisme, excursionisme i viatge i alhora donar l'oportunitat als viatgers taradellencs de compartir la seva experiència, arriba a la 20a edició. Un any més, hi haurà quatre noves sessions, que es faran els divendres a les 7 del vespre. Aquest any, els protagonistes seran Alba Ortega, Miguel Manzano, Sam Chuecos, Dolo Bigas, Lola Quesada, Montserrat Espadamala, Gerard Roma i Abel Mas.
Una volta a Islàndia amb bicicleta amb Alba Ortega i Miguel Manzano | 7 d'octubre
17 nits i 18 dies, 90 hores de foscor, 342 hores de llum, 76 hores de sol, 1.077 km pedalant, 450 km amb autobús, 19 "vinga va!" 150 "Wow! En Miguel i l'Alba t'expliquen unes vacances d'estiu on no cal portar ulleres de sol. Ells mai et recomanen d'anar a Islàndia, però sempre diuen que hi volen tornar.
São Miguel, l'illa verda amb Sam Chuecos i Dolo Bigas | 14 d'octubre
Amants de la natura i descobridors dels llocs que visitem, hem volgut gaudir del ventall que ens ofereix aquesta illa de les Açores. Volcans, llacs, salts d'aigua, zones termals, flors... Pura vida!
Jordània: caminades per gorgues, deserts i dunes amb Lola Quesada i Montserrat Espadamala | 21 d'octubre
Contrast de paisatges, colors i textures. Desert, dunes, gorgues, peixos, meravelles arquitectòniques i bona gastronomia.
El Caixmir no és hindú amb Gerard Roma i Abel Mas | 28 d'octubre
Un viatge d'alçada pel districte budista de Ladakh, que pertany a l'Estat indi de Jammu i Caixmir. Una zona desèrtica a més de tres mil metres d'altura, aïllada una bona part de l'any i amb una cultura molt influenciada pel budisme tibetà. Durant segles havia estat un lloc de pas en l'antiga ruta de la seda, fins que els anys cinquanta l'Índia i Xina s'enemistaren i van decidir tancar les seves fronteres. Una disputa que encara dura.
Després visitarem la ciutat de l'eterna primavera i capital de l'estat del Caixmir Srinagar. Zona musulmana sitiada per l'exèrcit del govern indi. Una zona amb un conflicte latent des de fa més de 50 anys. El 90% de la població d'aquesta zona voldria la independència. Enlloc de diàleg, el govern indi els titlla de terroristes.