Can Codina, el Mas Vila-rasa i El Xocolater, en una guia comarcal sobre productes agroalimentaris

Dimecres, 06/02/2013

Un bull de ratafia amb tòfona, botifarra crua amb roquefort, escalivada, calçots o bolets, o vi negre d'Osona són algunes de les aportacions que ha fet Taradell al Catàleg de Productes Agroalimentaris que han publicat el Consell Comarcal i Osona Turisme, amb el suport de la Diputació de Barcelona. En concret, els establiments que hi participen són Carnisseria i Cansaladeria Codina, el Mas Vila-rasa i El Xocolater de Taradell.

La guia, que s'actualitzarà cada mig any, es pot consultar en línia a http://issuu.com/consellcomarcalosona/docs/cataleg_productes_agroalimentaris?mode=window&viewMode=doublePage i també a través de lectors de codi QR en els mòbils intel·ligents, i pretén "donar a conèixer la riquesa del patrimoni gastronòmic i del teixit productiu osonenc entorn dels productes de la terra, a més de donar visibilitat als productors i facilitar el contacte directe entre productors i consumidors i potenciar el producte de proximitat", expliquen des del Consell Comarcal. A més, des d'Osona Turisme s'impulsen visites turístiques on es mostri el procés de producció de diferents artesans gastronòmics de la comarca, "de manera que dins l'oferta turística osonenca s'inclouran visites a empreses agroalimentàries".

En total, al catàleg, hi surten 58 productes ordenats per famílies, on hi consta el nom del producte, l'estacionalitat, la descripció, els productors que l'elaboren i les especialitats que elabora cada productor. De tots els productes hi ha una excel·lent fotografia.

Can Codina, doncs, explica les varietats en què treballa en el sector de la carn, mentre que el Mas Vila-rasa hi presenta el vi negre d'Osona, impulsat per Enric Riera, que va morir a finals de l'any passat.