Carnisseria Codina, premi al millor bull blanc d'Osona
Obté premi per segon any consecutiu en el marc del concurs Fet a Osona: Aliments Excel·lents

Després d'una intensa fase de votació popular, que ha comptat amb 34.514 vots, ja es coneixen els productes guanyadors de la segona edició del concurs Fet a Osona: Aliments Excel·lents. Els set productes han estat escollits pel públic per representar la qualitat, l'artesania i la singularitat del territori fins al 2028. Un dels premis ha recaigut a Taradell. Es tracta del bull blanc de la Carnisseria Codina, que s'ha imposat en la categoria d'embotits cuits.
L'any passat, la carnisseria taradellenca també va obtenir un reconeixement d'aquest concurs, però, en aquella ocasió, per la seva botifarra d'ou.
Aquest any, Carnisseria Codina, a banda de competir amb el bull blanc, també estava nominada en la categoria d'embotits curats per la seva somalla. Finalment, el premi ha estat per a la Carnisseria Coloma Vila de Manlleu.
La resta de premiats an estat la llonganissa cular de truja, també de la Carnisseria Colom Vila; la coca de Folgueroles; el formatge madurat de llet crua d'ovella, del Serradet de Barneres; el blat forment escairat, de Mas Terricabras, i la Ginebra Ginter, de Destil·leries Bosch.
La proclamació dels guanyadors ha tingut lloc en el marc del Dijous Llarder a la plaça Major de Vic, en un acte que fa valer els productors que fan d'Osona i el Lluçanès un territori gastronòmic de referència.
Els productes guanyadors no només rebran el distintiu d'Aliments Excel·lents d'Osona, sinó que també comptaran amb un acompanyament en innovació per part de Creacció, que els permetrà millorar processos i potenciar la seva competitivitat en el mercat. A més, tindran una presència destacada en activitats i esdeveniments gastronòmics del territori, consolidant la seva projecció i visibilitat.
Aquesta segona edició del concurs ha seguit un procés de selecció en dues fases. En primer lloc, un jurat expert format per 18 professionals del sector gastronòmic, agroalimentari i de la restauració va fer una avaluació dels productes candidats. D'aquest procés se'n van seleccionar els 14 productes finalistes. Després d'aquesta primera selecció, el públic ha tingut l'última paraula.

El concurs Fet a Osona: Aliments Excel·lents és una iniciativa del Consell Comarcal d'Osona, Osona Turisme i Creacció, amb el suport de la Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona. L'objectiu és fer valer els productes agroalimentaris d'Osona i el Lluçanès, fomentar la seva competitivitat i promocionar la seva singularitat i qualitat.