El Xocolater de Taradell presenta Llepadits en una vibrant vetllada

Divendres, 27/11/2015

Aquest dijous al vespre es va fer la presentació oficial de Llepadits, la nova xocolata d'El Xocolater de Taradell. Es tracta d'un producte que compta amb un 66% de cacau  i en el qual s'han fet servir dues varietats de cacau, una de mexicana i una altra de Santo Domingo, per a la seva elaboració. Per commemorar el naixement de l'escriptor Roald Dahl, Raül Cegarra s'ha inspirat amb l'obra Charlie i la fàbrica de xocolata i per a l'ocasió ha elaborat 5.000 rajoles de xocolata amb un tiquet daurat cadascuna a l'interior recordant la famosa història de Willi Wonka. Els tiquets, numerats, serviran per entrar en un sorteig per un viatge a París per a dues persones per passar una nit a la capital francesa i visitar la fàbrica i l'Acadèmia de Xocolata i gaudir d'un àpat en un restaurant parisenc de renom. El sorteig es farà el 30 d'abril

Precisament Wonka no va faltar a la presentació. El personatge, interpretat per l'actor taradellenc Jordi Font, va cloure l'acte amb una brillant actuació. L'acte, que es va fer a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font, que va quedar plena de gom a gom, també va tenir dosis de literatura. Per començar, quatre alumnes de l'escola Sant Genís i Santa Agnès de Taradell van ser els encarregats d'encetar l'acte. Toni Molina, Txell Alcubierre, Pau Montaña i Núria Calabria van llegir fragments de tres obres de Roald Dahl: Les bruixes, Agu Trot i Charlie i la fàbrica de xocolata. Tot seguit, va ser el torn de Lola Casas. L'escriptora va captivar el públic en una ponència on va parlar de com era Roald Dahl, després d'haver-lo conegut i d'haver-se cartejat durant quatre anys, i també de la seva obra, tant l'adreçada al públic infantil com a l'adult. Va posar exemples de les seves obres i de com, al llarg dels anys, “continuen agradant". Finalment va llegir el conte de La caputxeta vermella, adaptat per Dahl, que va captivar a petits i grans. Paco Gil, professor i director del Museu de Xocolata de Barcelona, va parlar i desmitificar alguns dels mites més coneguts de la xocolata i va donar consells de com ha de ser una xocolata per ser "bona".