La Carnisseria Codina guanya el Concurs Nacional de Llonganissa Tradicional
La família Codina s'ha imposat en la categoria de Llonganissa tipus Plana de Vic
La Carnisseria-Cansaladeria Codina de Taradell suma un altre reconeixement i, ara, ha tornat a guanyar el Concurs Nacional de Llonganissa Tradicional, impulsat per la Confraria del Gras i el Magre i la Fundació Oficis de la Carn i amb el suport de la Federació Catalana de Carnissers i Cansaladers-Xarcuters. En concret, s'ha imposat en la categoria de Llonganissa tipus Plana de Vic de la sisena edició del concurs. Embotits Vall del Ges de Sant Pere de Torelló i Embotits Collsacabra de Cantonigròs han quedat en segona posició.
Xevi Codina ha presentat una llonganissa elaborada artesanalment amb porc Duroc i amb les matèries primeres originàries de la comarca d'Osona. "És el resultat de la cerca d'un producte de gran qualitat utilitzant l'assecat mix", assegura.
La família Codina va començar la seva professió el 1989 i té el propòsit de "recuperar sistemes d'elaboració tradicionals seguint el receptari familiar que s'ha transmès de pares a fills per així garantir un producte artesà de qualitat".
En aquesta edició del concurs, s'han presentat 21 llonganisses de nou comarques. El jurat, format per experts mestres xarcuters, periodistes, gastrònoms i professionals del sector carni, ha destacat una millora notable de les característiques tècniques i sensorials dels productes presentats.