La Cronodipòsit, el correfoc, el reconeixament a Joan Coll i un sopar, entre les novetats de la festa major 2014

Dimecres, 06/08/2014

Taradell ja està preparada per viure la festa major 2014. Enguany serà del 20 al 26 d'agost tot i alguns actes es faran el cap de setmana anterior. El primer serà la inauguració de l'exposició d'artistes locals, el 14 d'agost a les 8 del vespre i les 12 hores de torneig mixte de futbol sala que es farà al camp de la Raureda el diumenge 17 d'agost i que organitza el Consell de Joventut.

El dia oficial que encetarà els actes de la festa major serà el dimecres 20. Durant tot el dia es farà el 12è torneig de tennis taula, que organitza el TT Mont-rodon, i que enguany es portarà a terme al Pujoló. Dimecres a partir de 2/4 de 7 de la tarda es farà una de les novetats d'enguany, la primera Cronodipòsit, en què els participants hauran de pujar a dalt del dipòsit de Can Costa. A 2/4 de 10 del vespre la comitiva sortirà de l'Ajuntament encapçalats per la pubilla, Meritxell Morcillo i l'hereu, Joan Puig i totes les autoritats municipals. Aquests es traslladaran a Can Costa on Josep Munmany, alcalde de Taradell entre el 1987 i el 2007 farà el pregó. Serà el dia en què també es desvetllarà el nom de la nova pubilla; l'alcalde, Lluís Verdaguer farà el brindis de Festa major en un acte en què no hi faltaran l'Esbart Sant Genís, la cobla Lluïsos de Taradell i Canya que no és Conya. Tot seguit i com a novetat hi haurà un Correfoc a càrrec de l'Escamot de diables de Calldetenes. La sortida serà des del Centre Cultural Costa i Font i acabarà a la plaça de les Eres després de passar pels jardins de Ca l'Iglesias, el carrer de la Flama del Canigó, el carrer Ramon Pou, el carrer Sant Sebastià, la Plaça de Santa Llúcia i el carrer de la Vila.

Els actes seguiran dijous al matí amb una gimcana infantil. A les 4 de la tarda, al pavelló, es farà la gimcana gitana i a 2/4 de 6 de la tarda, a Can Costa, el concert amb la cobla La Principal de la Bisbal, que torna a Taradell després d'uns anys d'absència. A les 7 ells mateixos faran una audició de sardanes als jardins de Can Costa i a 2/4 de 9 del vespre es traslladaran a la resdiència Vilademany on faran les Serenates. A 2/4 de 10 del vespre es farà la caminada teatralitzada A la foscor d'en Toca-sons amb sortida des de la plaça de les Eres i a partir de les 10, al pavelló, el Consell de Joventut organitza el Carnaval d'estiu. Després de la rua, al voltant de 2/4 de 12 de la nit, hi haurà Festa Jove, en el mateix pavelló, amb Pd Sukival i Pd Mark deejay.

Els actes de divendres començaran a 2/4 de 12 del migdia amb Ballaruga i festa de l'escuma a càrrec dels Farsants. A 2/4 de 5 de la tarda, a la Fundació Vilademany hi haurà el concert Ventall de cançons a càrrec de la Coral Vilademany. A les 7 de la tarda, al monument del caçador es farà un Reconeixement a Joan Coll per part de la Societat de Caçadors del Senglar de Taradell. A les 9 del vespre hi haurà una de les altres novetats: el gran sopar de festa major. A 2/4 de 12 de la nit l'orquestra Gerunda serà l'encarregada de fer el Gran Ball de Festa Major i a continuació hi haurà el concert dels grups locals Pubers i Supergreep. A la mateixa hora, però al pavelló, començarà la Festa Jove. Entre els grups que actuaran per aquesta festa major hi ha Bonobos, Raska, Ressaka Ska i Flyng Frogs.

Dissabte dia en què es farà el Birracrucis, activitat no inclosa dins el programa d'actes oficial de la festa major, es farà l'espectacle familiar Cabaret Elegance a les 6 de la tarda a la plaça de les Eres. A les 7, al Centre Cultural Costa i Font, es farà la primera representació de l'obra que Gottic presenta per aquesta festa major: El pobre viudo. A partir de 2/4 de 12 de la nit, al pavelló, començarà la Festa Jove mentre que a la mitjanit es farà una nova edició de la Festa Maricel a la Carpa de Can Costa.

El primer acte de diumenge serà la caminada. Començarà a 2/4 de 9 del matí des de la plaça de les Eres. A 2/4 d'11 es farà la concentració entre la cruïlla del Passeig Sant Genís i la carretera de Balenyà per fer la V Gitana. A 2/4 d'1 del migdia a la Font Gran hi haurà les sardanes Vermut amb la cobla Genisenca. A les 5 de la tarda al camp de futbol de la Raureda es jugarà el partit de futbol entre el Taradell i l'OAR Vic en el qual la nova pubilla farà la centrada d'honor. A les 7 de la tarda tornarà el Toca-Canalla, una festa que es celebra un cop cada d0s anys. I a les 11 de la nit, a Can Costa, la Troba Kung-Fu serà l'encarregada de fer el concert d'Els Països Catalans.

Dilluns 25 d'agost és el dia del patró, Sant Genís. Un dia en què hi haurà el tradicional Mercat del segle XVII i la Festa d'en Toca-sons a partir de les 7 de la tarda. Entremig, a les 10 del matí, es farà la xocolatada i a les 11, la cercavila amb els gegants de Taradell. Entre les 11 del matí i les 2 del migdia, qui ho desitgi també podrà pujar al Campanar i a la Torre de Don Carles.

Finalment, el dimarts 26 d'agost hi haurà les sardanes-berenar amb la cobla Lluïsos. Un acte que en els darrers anys es celebra als jardins del Centre Cultural Costa i Font.

La festa major encara s'allargarà fins el següent cap de setmana amb les dues darreres representacions d'El pobre viudo. Serà el dissabte a les 10 del vespre i el diumenge a les 7 de la tarda.