Mn. Antoni Pladevall, finalista de l'Osonenc de l'any 2014

Divendres, 13/06/2014

Jaoquim Vivas va ser escollit, aquest dimecres, Osonenc de l'any. D'aquesta manera Mn. Antoni Pladevall es quedava com a finalista d'un premi que organitza El 9 Nou amb l'objectiu de reconèixer la trajectòria d'una persona de la comarca que durant el 2013 hagi destacant en algun àmbit de la societat, en qualsevol sector: la cultura, l'activisme social, la sanitat, la música, entre d'altres.

L'historiador i capellà taradellenc Antoni Pladevall va fer 80 anys el febrer del 2013. Per aquest motiu, els seus familiars juntament amb l'Ajuntament i la Biblioteca, que des de fa més de 10 anys porta el seu nom, li van fer un emotiu acte d'homenatge. Avui en dia, Pladevall continua treballant en la seva gran passió, la història",  tal com va explicar durant la gala. Com és habitual es va voler treure protagonisme i, tot i que va agrair la distinció, va dir que "no calia". L'alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, va ser present a l'acte.

En les darreres edicions, el premiats han estat Montserrat Freixer, presidenta d'Osona contra el Càncer; Xavier Gómez Batiste, metge, oncòleg, i un dels màxims especialistes en cures pal·liatives de tot Europa; Jeroni Vinyet, expresident de la delegació d'Òmnium Cultural a Osona; Núria Casamitjana, fundadora i una de les responsables del menjador social El Tupí, de Vic, i Pilarín Bayés, ninotaire i el poeta i pintor Fidel Bofill.

Foto: Carme Cara