Taradell registra tres noves morts per coronavirus i ja voreja els 200 casos
Aquesta setmana, també s'han fet testos PCR a totes les persones que viuen a la residència.
Pel que fa a les defuncions, durant l'última setmana, n'hi ha hagut tres, dues de les quals han estat a la Residència Vilademany. Dos residents, de 98 i 93 anys, van morir diumenge. L'altra veïna de Taradell que ha mort tenia 86 anys. Va ser dijous a l'Hospital de la Santa Creu de Vic, després de tres setmanes de lluita. Inicialment, va ingressar a l'Hospital Universitari de Vic per una altra patologia, però va acabar agafant el coronavirus.
Malgrat l'elevat nombre de casos i les deu víctimes mortals que hi ha hagut fins ara, l'alcaldessa també destaca que, l'última setmana, "hi ha hagut més altes que ingressos de taradellencs als hospitals". Tot i això, no disposa de xifres concretes i avisa que "encara cal prevenir molt".
94 proves PCR; un terç, positius
En l'entrevista a Ràdio Taradell, Cabanas també ha explicat que, els últims dies, el CAP de Taradell ha pogut fer 94 proves PCR, que és el model més complet i fiable per detectar el coronavirus. A l'espera que arribin tots els resultats, només se sap que, fins ara, 31 casos han donat positiu. Alguns d'ells són a la Residència Vilademany, on s'ha pogut fer el test a tots els residents i a una desena de professionals. Segons ha explicat a Ràdio Taradell el director de la Fundació Vilademany, Lluís Verdaguer, "el resultat no és molt dolent", però encara no tenen tots els resultats. "La sensació és que hi ha una situació complicada, però tenim certa tranquil·litat pel que fa a la gravetat dels casos", diu Verdaguer.
Aquest focus a la residència és el que més "amoïna" a Cabanas, però valora la feina que fan els seus professionals i destaca que es mantenen les mesures d'aïllament i que s'han incorporat quatre equips d'oxigen. Verdaguer també és optimista amb l'assaig clínic que dirigeix l'epidemiòleg Oriol Mitjà. Els participants de la residència, aquesta setmana, han acabat el tractament de 15 dies, que ha permès minimitzar els efectes del coronavirus entre el personal que l'ha tingut.
Verdaguer també explica que l'altra part complicada d'aquesta situació és el confinament, "però ho combatem amb moltes dosis d'humor per part del personal, amb balls cada dia a les 12 del migdia i les 6 de la tarda. Sortim a la terrassa a donar les gràcies als usuaris", que des de fa més d'un mes no tenen contacte directe amb els seus familiars.
L'entrevista a Mercè Cabanas i les declaracions de Lluís Verdaguer són al principi del programa: