Podis per a Meritxell i Josep Maria Freixas a les curses d'orientació del Berguedà-O

Dimarts, 10/10/2017

Les dues últimes curses de la lliga de curses d'orientació Berguedà-O 2017 es van disputar els dies 30 de setembre al municipi de Cal Rosal (El Berguedà) i el dia 8 d'octubre al refugi del Rebost, als peus del Cadí-Moixeró, ambdues curses també puntuaven per a la Lliga Nord de curses d'orientació. Al circuit C2 de la cursa de Cal Rosal hi van participar els socis del CET, Meritxell Freixas, que es va classificar en tercera posició de la categoria femenina; i Josep Maria Freixas i Marc Ballabriga que es van classificar en primer i segon respectivament, de la categoria masculina. El circuit constava de 12 fites repartides en 3,5 quilòmetres de recorregut lineal. En el circuit C2 de la cursa d'orientació del Rebost, que va tancar la Lliga Berguedà-O d'aquesta temporada, hi vam participar els orientadors del CET L'Enclusa-O: Meritxell Freixas, que es va classificar en 1a posició de la categoria femenina; i Josep Maria Freixas, Marc Ballabriga i Lluís Saborit, es van classificar en 2a, 7a i 16a posició respectivament de la categoria masculina. El circuit tenia 14 fites repartides en 3,3 quilòmetres de recorregut lineal i amb 235 metres de desnivell. Amb els resultats d'aquestes dues curses d'orientació, Meritxell Freixas i Josep Maria Freixas es van proclamar campionsdel circuit C2 femení i masculí respectivament d'aquesta lliga del Berguedà. A més a més, Marc Ballabriga es va classificar en 2a posició del circuit C2 masculí i Lluís Saborit en 10è lloc del mateix circuit. Pel que respecte a la Lliga Nord de Curses d'Orientació, de la qual només falten dues curses per finalitzar-la, els germans Meritxell  i Josep Maria Freixes n'encapçalen la classificació de les categories femenina i masculina del circuit C2, respectivament, ambdós a més de 200 punts del segon classificat de manera que ja es poden considerar els campions de la lliga d'enguany perquè els segons no tenen opcions a superar-los. Per altra banda, Marc Ballabriga és el segon classificat del circuit C2 masculí i Lluís Saborit el 7è.

Per altra banda, el cap de setmana del 16 al 17 de setembre es va celebrar al Coll de la Trapa, dins del parc natural del Massís del Pedraforca, al municipi de Saldes, la Pedraforca O-Cup 2017. El dissabte dia 16 es va celebrar el Campionat de Catalunya de Llarga distància i el diumenge dia 17 la Copa Catalana de Mitja distància. En aquesta prova d'orientació hi van participar els atletes del CET L'Enclusa-O, Meritxell Freixas, Josep Maria Freixas i Marc Ballabriga, els quals tot i la duresa i ser curses molt tècniques van obtenir molt bons resultats. A la cursa del dissabte, Meritxell Freixas es va classificar en 3a posició del Campionat de Catalunya de Llarga distància de la categoria femenina D21A, mentre que Josep Maria Freixas i Marc Ballabriga es van classificar en 7è i 8è llocrespectivament de la categoria masculina H21A. El circuit de la cursa D21A tenia un recorregut lineal de 3,8 km amb un desnivell de 195 metres i constava de 12 fites, mentre que el circuit de la cursa H21A tenia un recorregut lineal de 5 km amb 260 metres de desnivell i tenia 13 fites. El diumenge es va disputar la Copa Catalana de Mitja distància i els resultats per a l'equip taradellenc encara va ser millor; Meritxell Freixas es va classificar en 2a posició de la categoria femenina D21A, i Josep Maria Freixas i Marc Ballabriga es van classificar en 3è i 5è lloc respectivament de la categoria masculina H21A. El circuit de la cursa D21A tenia un recorregut lineal de 2,5 km amb un desnivell de 150 metres i constava de 13 fites, mentre que el circuit de la cursa H21A tenia un recorregut lineal de 3,0 km amb 180 metres de desnivell i tenia 15 fites. A la classificació final de la Pedraforca O-Cup 2017, que tenia en compte els resultats dels dos dies, Meritxell Freixas es va classificar en 2n lloc i Josep Maria Freixas i Marc Ballabriga en 3r i 4a respectivament, de les seves categories. Aquest resultats situen a Meritxell Freixas en 8a posició de la Copa Catalana de curses d'orientació a peu; i a Marc Ballabriga i Josep Maria Freixas en 8a i 11a posició respectivament.