La Residència Vilademany participa en l'estudi d'Oriol Mitjà
Bona part dels treballadors i vuit residents s'han sotmès al tractament impulsat per l'epidemiòleg.
Dimarts, 07/04/2020
L'equip dels investigadors Oriol Mitjà i Bonaventura Clotet, de l'àrea de malalties infeccioses de l'Hospital Germans Trias i Pujol, ja estan analitzant les proves que la setmana passada van fer a la Fundació Vilademany de Taradell. Bona part dels treballadors i vuit persones usuàries de la residència formen part de l'assaig clínic que coordina Mitjà. L'estudi vol provar l'eficàcia de fàrmacs ja comercialitzats per frenar la transmissió del coronavirus. Si funcionés, seria un pas important per combatre la Covid-19.
Segons va explicar el director de la Vilademany, Lluís Verdaguer, en el programa especial que Ràdio Taradell va fer dissabte, l'equip de Mitjà els ha fet una prova que permetrà detectar si tenen el coronavirus o no, i els han sotmès a un tractament de set dies. Tot i això "no tothom es medica, perquè interessa veure els resultats de dues persones amb els mateixos símptomes que un s'hagi pres la medicació i l'altre no". Verdaguer diu que hi tenen "molta confiança perquè si es confirma seria un bon profilàctic i en cas que s'agafés el coronavirus els efectes serien menors". En l'estudi, hi participen les persones que han tingut més contacte amb casos positius a la residència.
L'estudi, pioner a Catalunya, el coordina la Fundació Lluita contra la Sida, en col·laboració amb el Departament de Salut, l'Institut Català de la Salut i l'Hospital Germans Trias i Pujol, i té l'aprovació de l'Agència Espanyola del Medicament i l'Organització Mundial de la Salut.