Taradell segueix 'Fent Memòria'
El grup de recerca local 'Fent Memòria' va celebrar aquest dissabte l'acte anual en què repassa la feina feta en el darrer any i que serveix també per agraïr a les persones entrevistades la seva dedicació. L'acte el va encetar la presidenta del Grup de Recerca, Eva Leucó,que va repassar els origens del grup que des llavors han realitzat unes 170 entrevistes als avis i àvies de Taradell "amb l'objectiu de recollir i difondre informació sobre les seves vivències i records".
Tot seguit Núria Pou va explicar la feina realitzada en els darrers dotze mesos. Durant el primer mig any el grup va treballar en la realització d'un documental sobre els quinze anys del Centre Cultural Costa i Font i l'altra mig any se l'ha dedicat a l'Escola d'El Colomer. Paral·lelament també s'han fet entrevistes de vida. En aquest cas, durant l'acte d'aquest dissabte es va poder veure un fragment d'aquestes entrevistes i també el documental de l'Escola d'El Colomer, que es presentava.
Enguany les persones que s'han entrevistat, pel tema del vídeo de Can Costa: Rosa Bigas, Valentí Bosch, Jaume Cantal, Remei Codina, Maria Crous, Carme Faro, Andreu Ramírez, Jordi Recoder, Dolors Sánchez,
Pel Colomer: Teresa Mirambell (filla de la mestra), Ramon Muntal Riera, Pere Muntal Riera, Nazari Serrat, Pere Muntal Capdevila, Ramon Muntal Capdevila, Josep Roca, Ramon Gurri,Lluís Gurri, Francisca Serrat, Dolors Casas, Joan Casas, Lourdes Casas, Daniel Vila, Joan Raurell, Felisa Codina, Pilar Puigdomènech, Neus Puigdomènech, Pere Salvans, Joan Guiteras, Ramon Codina, Josep Codina,
I d'entrevistes de vida: Mercè Casassas, Carme Casellas, Dolors Cunill, Berta Sellés i Montserrat Sitjes.
Després de la projecció de l'Escola d'El Colomer, Montse Lleopart, del Colomer, va destacar que "és molt important que hi hagi documentals com aquests que recorden el passat". Concretament va dir que "forma part de la història de molts de vosaltres i de Taradell" i que "una escola marca per tota una vida, i avui ho hem vist". Teresa Mirambell, filla de Pepeta Lleopart, va agraïr a tot el grup de recerca i a l'Ajuntament que "hagin fet aquest estudi" i també va voler recalcar "la gran capacitat de treball que tenia la meva mare". I va citar a tots els exalumnes de cara al 2017 per celebrar el 75 de la fundació de l'escola.
Tots ells van rebre un llibre de record i una còpia de l'audiovisual en el qual han participat o la còpia de l'entrevista, pel que fa a les persones que se'ls hi ha fet una entrevista de vida. L'acte el va cloure l'alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, que va destacar les entrevistes com a "testimonis per la posteritat". Va destacar la feina del grup de recerca juntament amb l'Arxiu Fotogràfic de Taradell per recuperar la memòria històrica de Taradell,així com la Revista Taradell que recentment "hem pogut digitalitzar i que ens dóna una gran riquesa a Taradell" i l'Ecomuseu del Blat "no tant enfocat a les persones però si al patrimoni".
Actualment el Grup de Recerca Local el formen una desena de persones que, a banda d'enregistrar entrevistes de vida, també realitzen audiovisuals monogràfics sobre diversos temes de Taradell. Fins ara s'han fet els següents treballs: Jordi Coll, l'escloper de Taradell (2009), Pere Cantal, una vida a pagès (2009), Els jocs dels nostres avis (2010), La vinya a Taradell (2010), L'escola dels nostres avis: El Gurri (2010), L'escola de les monges. Històries viscudes (2011), Fem mató amb la Cèlia Santigosa (2012), La fira de Santa Llúcia (2012), Tastet entrevistes 2012 (2012), La matança del porc a Taradell (2013), Tastet entrevistes 2013 (2013), La fàbrica de Can Costa (2014) Tastet entrevistes (2014) i l'Escola d'El Colomer (2014).