Una piràmide de xocolata mentre el Prat Verd espera la gran obra de Wataru
L'artista japonès Wataru va presentar el passat divendres, en un acte al Prat Verd de Malla, la piràmide que construirà el 2016 en aquest indret tan particular. Es tracta d'una obra amb un perímetre de 5 per 5 metres i una alçada de 6 metres, que reproduirà la connexió entre el cel i la terra, a través d'uns corrents energètics que només existeixen en aquest punt de la comarca d'Osona, segons l'autor.
La piràmide, amb reminiscències del gloriós passat maia, es construirà amb blocs de pedra de Folgueroles, d'una tona cadascuna, i estarà coronada per una pedra rodona treballada. L'obra tindrà caràcter interactiu, ja que els visitants hi podran entrar a dins. Wataru pretén que la piràmide sigui un lloc de “pelegrinatge”, tant per a persones com per a animals. “Representa la reunió entre savieses del passat i de futur. I hem d'aprofitar aquesta reunió”, diu l'artista.
Per construir la piràmide, segons Wataru, caldrà la implicació de “la gent de l'entorn”, que es canalitzarà a través d'una campanya de micromecenatge que encara no s'ha determinat. De moment, el Xocolater de Taradell ha elaborat una rèplica de la piràmide en xocolata, amb fruites a dins, que seran les postres que se serviran a partir d'ara i fins al 2016 al Prat Verd, acompanyats d'una música creada per Pep Sala per a l'ocasió. Els beneficis que se n'obtinguin es destinaran a finançar l'obra.
Un sopar amb grans actuacions
El plat fort del programa va ser Pep Plaza, conegut per les seves interpretacions als programes de TV3 Polònia i Crackòvia. L'humorista va imitar fins a 62 personatges diferents en només uns minuts. L'àpat va finalitzar amb Pep Plaza, Pep Poblet i la resta d'artistes de la vetllada a dalt de l'escenari, acompanyant Sala mentre cantava la coneguda cançó Boig per tu de Sau.
El sopar va tenir un gran atractiu gastronòmic. El menú va incloure la coca del mossèn de Folgueroles, formatges del Garet, productes de la xarcuteria Muntal de Taradell, vins i caves Pep Ventura i alguns plats elaborats per Tin's, cuiner vinculat en aquests moments al Prat Verd.
Fotos: Xavier Baliellas